Naast reader, healer, ademwerker en coach ben ik praktijkdocent bij een reading-opleiding en voer ik als partner al ruim 15 jaar een eigen onderneming in de vastgoed-branche. Daarvoor was ik werkzaam in sales en reclame. Ik ben 20+ jaar getrouwd, moeder van 2 geweldige jong-volwassenen en heb een hond. Verder reis, lees, eet en dans ik graag. Ik heb tijden gekend dat alles me voor de wind ging en tijden dat ik niet meer wist waar ik het zogezegd zoeken moest. En uiteraard ben ik zelf ook altijd in ontwikkeling. Soms sluimerend op andere momenten volop.

Ik heb altijd al een enorme interesse gehad in mensen en mezelf; Wie we zijn, wat ons beweegt en wat er van binnen gebeurd. Het individu in relatie met zichzelf, het individu in relatie tot anderen en als onderdeel van een systeem. Gefascineerd ben ik over hoe veerkrachtig en onbreekbaar we enerzijds zijn - dat we de meest vreselijke of pijnlijke gebeurtenissen te boven kunnen komen - en tegelijkertijd super sensitieve wezens zijn die vreselijk kunnen lijden omdat er ooit iets gezegd of gebeurd is wat voor altijd een litteken op de ziel lijkt te hebben achtergelaten. Hoe we de meest schitterende dingen kunnen doen, maken, bedenken en uit onszelf kunnen halen, (onszelf transcenderen) maar ook tot de meest basale en gruwelijke gedragingen in staat zijn. 

Ik hou me al meer dan 25 jaar actief bezig met persoonlijke ontwikkeling en ben er vooralsnog niet op uitgekeken.  Opleidingen, cursussen, workshops, lezingen, bijeenkomsten, boeken, films, therapieën, gesprekken, noem maar op. Zowel op intellectueel niveau als (proef)ondervindelijk heb ik me fysiek, emotioneel, mentaal, seksueel, spiritueel en energetisch verdiept. Ik kan met oprechtheid zeggen dat ik veel heb gelachen en veel heb gehuild, intens genot en verscheurende pijn heb gevoeld, veel aha’s en net zoveel verwondering heb mogen ervaren en extreme (voor mij in ieder geval) hoogte- en dieptepunten beleefd heb. 

Behalve dat ik tot nog toe nog nooit iemand ben tegengekomen die niet zijn eigen set van dromen, wensen, uitdagingen en pijn heeft, heb ik geen alomvattende theorie ontwikkeld of aangenomen over het bestaan. Gelukkig kan ik heel goed leven zonder dat type zekerheid. Sterker nog: het niet weten houdt me open voor wat is.

En met mijn steeds grotere vermogen om werkelijk AANWEZIG te ZIJN met wat IS ben ik in staat om een wezenlijke bijdrage te leveren aan mensen hun persoonlijke ontwikkeling. En dat vind ik één van de mooiste dingen om te doen.